Friday, November 16, 2012

kosong.

yup. kosong. i feel completely empty inside. somehow i just feel like something is missing like i lose something. hmm..i just don't know. i've kind of felt like this and i hate it. i have no idea why recently i have this damn feeling. maybe i need someone to talk about :')



Monday, October 22, 2012

new life :)

time passes quickly. its almost two months i had been away from home and yeah, its not that much cool as i thought before. i have to admit that being away from home makes me sick dude! ciss lembut jugak jiwa aku nie kan. ingat gentle habis :p well that's common right for the few first weeks. but hey, now i'm well adapted with my new life, new environment and absolutely my new buddies. 

buddies, the best thing that i dont ever realised before that they are the reason for me to stay chill and comfy. i'm getting along well with them even though they are 20's and i'm only 19 :p but yeah number is not a big deal rite. sejiwa sekepala tu yg penting.. at first, they even thought that i'm the same age with them.. ahaaa nampak tak mine punya level of maturity kat situ. or level of ketuaan kat situ?hahaaa..duhh watever




    
                                                                 and here they are. soulmates :D






they screwed up again. damnn -.- and still the smallest cutest one.lulzz :p





semakin sihat dan sihat dan sihat lagi. agak merisaukan :o



alhamdulillah. malacca's treats me well :) come here and experience the awesomeness of historical city, melaka. sini ada rivercruise yang baunye nauzubillah 'harum' taw. tempat kau ade? heheee :p 


currently doing my degree here in melaka and i have another 3 years here.so meh la jalan2 sini and let me be the host of the day. cehhh host of the day konon. padahal nak balik kolej sendiri pun sesat. xpe kalau sesat, kite sesat sama2 ye idok :p

Sunday, July 22, 2012

adventurous trip evaa!

ahaaa tajuk post nak gud2 matsaleh celop habes ja kan..mihmih..weekend lepas dengan perasaan eksaited tak hingat dunia, ikut pakngah n kezen aku join trip yang kemain adventurous jugak la bagi level aku yg bergelar gadis manis berjiwa lembut pakej kesopanan lemah-lembut rebutan ibu mentua di luar sana. ehhh? malu terpecah rahsia pulak uools.

stop da crap plis. so apa yg adventurous sgt tu??




ahaaa this is what i'm talking about! xpdc 4x4 ke perkampungan org asli biswok, perak :)


adventurous habis kan? bagi aku dah cukup kental dan gigih perkasa la nie bagi seorang perempuan yg tak penah join konvoi adventure2 mcm nie. u know what, mampu kau nak naik trac 4 5 jam yg laluannya thrill berlopak2 dan aktiviti terhantuk sana sini ja sepanjang perjalanan dlm trac tu? mampu kau mandi kat sungai yg nauzubillah sejuk giloss? mampu kau tido kesejukan beralaskan plastik?mampu??


dah dah. over sangat bunyinya dgn efek tanda soal double bagai tu kan. padahal bukan apa sgt pun. buat teruk aja aku nie kan -.-




best weyh trek laluan nie..


motokar terganas yg pernah aku naik setakat nie selepas kereta yg dipandu kak aku



senyum eksaited kemain anak Pak Wan nie :D


haaa nie lah destinasi kami yg mencabar tu. perkampungan orang asli biswok,perak. awan-awan tu comey kan :')


sebahagia dari peserta konvoi dan anak2 orang asli.

nampak kan banner tu. program khidmat masyrakat. sambil2 berkonvoi nie pun memang bertujuan buat amal jariah kat orang2 asli islam kat sini sebelum menyambut Ramadhan. kami sedekahkan barang2 keperluan dapur n pakaian kat depa. kelab nie memang dah merata dah pi konvoi sambil beramal sana sini pun. aku ja baru first time berkesempatan nak join. best wehh :)

part paling aku rasa wow woww kan, siang2 depa nie karok kot. guna tenaga solar ja. sini xdak elektrik. sakannn :D



last skali. tempek gambaq dgn boboi comey bermulu mata lentik. rindu irshadd :')



SELAMAT MENYAMBUT KEHADIRAN RAMADAHAN & SELAMAT BERPUASA :)

Thursday, June 7, 2012

hello June :)

well hello June!

wawaahh.. kemain laju ja msa berjalan kan. June sudah. bermakna cuma berbaki lagi beberapa bulan ja lagi sebelum nak masuk degree bulan 9 nie kan. ahhh kisah pulak hang farah oi. selama dok cuti 2bulan nie pun haremmm apa benda berfaedah pun tak buat kan. motif sangat hang nak cuti lama-lama kan. emm emmmm. diam

nikmat cuti-cuti ni diluangkan dgn mengeratkan hubungan ukhwah sesama sahabat handal yang dah lama tak jumpa kot. ahaaks ayat xnak kalah kau. tapi ya betul. jejumpa dan lelepak dgn kawan-kawan la yang banyak isi masa aku yang all the time sentiasa lapang nie. so movie anyone?


1st June :)



                  
acara lawan hempas bola bowling seharusnya bila dah jumpa ramai-ramai nie.





 i dunno why but somehow taman jubli perak yakni berdekatan dgn rumah aku nie suddenly look so ohmaii ohmaiii awesome in this piccass. k.memang dah lama tak mai sini pun.

apa pun terima kasih Siti Zurain yg jauh susah payah mai dari Alor Star.tak lupa jugak gabungan pakej Fatiha dan Reca beserta si hensem Avanza yg gagah.hewheww. dan dan orang sp kita Siti Farah jugak. thanks semua sudi jumpa-jumpa. ada rezki jumpa-jumpa siri kedua pulak ya :)

titewww sukeww tangat2 taw. hahaaaa




Wednesday, May 23, 2012

tiga sekawan

ini punya celita felaiday lepas maa. punya gigih anak Pak Wan sorang nie turun alor star sorang2 naik bas taw dak. sorang2 naik bas dari sg petani ke alor star kot. motif utama nak jumpa deskmates kiri kanan masa kat astech dulu. orang dulu kata hendak seribu daya tak hendak seribu dalih. memang seribu daya tanpa berdalih-dalih sungguh lah aku nie dengan gigih gagah perkasanya pi sana demi hampa taw. auww terharu kan?





    terima kasih diucapkan kepada self timer function :)                                                                 


haaaa depa2 lah yang anak Pak Wan nak jumpa sangat tu.yang tudung hijau lumut tu nama manja atien. nama saintifik Sodium Hydroxide. yang tudung merah angg angg pose ayu tu nama dia zurain. nama glemar areinnn. ejaan nama tu yg penting. areinnnn.


"weyh wan, esk pakai baju kurung taw!"
"naahhh..sangat la kan. aku mana reti pakai baju kurung naik moto."
"alahhh hang duduk macam org dulu2 la. ayu gitu.hahaax"
"sebelum nak ayu, dan dulu aku nak jatuh tergolek atas jalan kan?naiss"

arein memang direct suruh aku konon-konon ayu kan padahal diri ini dah memang sedia ada ayu kot. hahahaahatuihh la farah oii.








                                                                                     
              
             
                  


niat utama nak pi kuala kedah nak bershoot sakan. nama ja orang kedah. paling penting dah dok lama dah alor star tapi kota marina kat kuala kedah yang sipi punya dekat nie pun harammm tak penah sampai lagi. ahh yang penting kami dah sampai dah pun. boleh tahan kebas2 kaki jugak la kan tera nak sampai sana. tapi Alhamdulillah bermodalkan si hensem wave 110 dan wave 100 sampai jugak ke destinasi.

sakan berpeluh mengalahkan pi shoot pengantin. huyu hayaa sana sini sampai penat. jadi ambil keputusan meneruskan perjalanan ke tajar, rumah atien untuk menunaikan solat asar. ahaaks ayat skema boleh tahan jugak kan? hewheww






haaa memang elok sangat la kan. pakat2 ada lesen keta, moto jugak hat nak bawak merempit. memang lesen keta simpan dalam purse buat kenangan terindah pun kan. ini ekonomik namanya. heh padah lama tak pegang stereng. memang pakinson habis la kan.







angin sepoi-sepoi bahasa gila hoii.. teruja sangat dengan angin bendang kat sini.nak feeling2 stanza cinta ka ombak rindu ka memang boleh sangat la kat sini. angin kuat sampai nak terbang tudung ambe kot. tengok saja la tudung ambe. ishk selekeh sungguh kan. ya pasti pasti aku singgah rumah hang lagi atien.

terima kasih fatien elliana dan siti zurain sudi meluangkan masa bersama. titeww sukeww tangat taw. ada rezki jangan serik jumpa lagi nah :D