Wednesday, May 23, 2012

tiga sekawan

ini punya celita felaiday lepas maa. punya gigih anak Pak Wan sorang nie turun alor star sorang2 naik bas taw dak. sorang2 naik bas dari sg petani ke alor star kot. motif utama nak jumpa deskmates kiri kanan masa kat astech dulu. orang dulu kata hendak seribu daya tak hendak seribu dalih. memang seribu daya tanpa berdalih-dalih sungguh lah aku nie dengan gigih gagah perkasanya pi sana demi hampa taw. auww terharu kan?





    terima kasih diucapkan kepada self timer function :)                                                                 


haaaa depa2 lah yang anak Pak Wan nak jumpa sangat tu.yang tudung hijau lumut tu nama manja atien. nama saintifik Sodium Hydroxide. yang tudung merah angg angg pose ayu tu nama dia zurain. nama glemar areinnn. ejaan nama tu yg penting. areinnnn.


"weyh wan, esk pakai baju kurung taw!"
"naahhh..sangat la kan. aku mana reti pakai baju kurung naik moto."
"alahhh hang duduk macam org dulu2 la. ayu gitu.hahaax"
"sebelum nak ayu, dan dulu aku nak jatuh tergolek atas jalan kan?naiss"

arein memang direct suruh aku konon-konon ayu kan padahal diri ini dah memang sedia ada ayu kot. hahahaahatuihh la farah oii.








                                                                                     
              
             
                  


niat utama nak pi kuala kedah nak bershoot sakan. nama ja orang kedah. paling penting dah dok lama dah alor star tapi kota marina kat kuala kedah yang sipi punya dekat nie pun harammm tak penah sampai lagi. ahh yang penting kami dah sampai dah pun. boleh tahan kebas2 kaki jugak la kan tera nak sampai sana. tapi Alhamdulillah bermodalkan si hensem wave 110 dan wave 100 sampai jugak ke destinasi.

sakan berpeluh mengalahkan pi shoot pengantin. huyu hayaa sana sini sampai penat. jadi ambil keputusan meneruskan perjalanan ke tajar, rumah atien untuk menunaikan solat asar. ahaaks ayat skema boleh tahan jugak kan? hewheww






haaa memang elok sangat la kan. pakat2 ada lesen keta, moto jugak hat nak bawak merempit. memang lesen keta simpan dalam purse buat kenangan terindah pun kan. ini ekonomik namanya. heh padah lama tak pegang stereng. memang pakinson habis la kan.







angin sepoi-sepoi bahasa gila hoii.. teruja sangat dengan angin bendang kat sini.nak feeling2 stanza cinta ka ombak rindu ka memang boleh sangat la kat sini. angin kuat sampai nak terbang tudung ambe kot. tengok saja la tudung ambe. ishk selekeh sungguh kan. ya pasti pasti aku singgah rumah hang lagi atien.

terima kasih fatien elliana dan siti zurain sudi meluangkan masa bersama. titeww sukeww tangat taw. ada rezki jangan serik jumpa lagi nah :D


No comments: